Over Hof Rosa Canina

Gelegen aan de poort van de Vlaamse Ardennen, in Nazareth, op de grens met Lozer (Kruisem) en Ouwegem (Kruisem), kan je Hof Rosa Canina vinden. Een volledig omheind domein van ongeveer 1,8 hectare (18.000 m2).

Hof Rosa Canina wil graag een rustplek zijn voor mens en dier, om even stil te staan, nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Net zoals de Rosa canina, de hondsroos, een vitamine-booster zijn. De Rosa canina zal je dan ook overal terugvinden.

Landelijk gelegen maar toch vlot bereikbaar. En een uitvalsbasis voor vele andere activiteiten in de prachtige omgeving van de Vlaamse Ardennen.

We bieden de mogelijkheid om landelijk te vergaderen, zowel binnen als buiten. Het bijgebouw staat ter beschikking met alle nodige faciliteiten die vergaderen of samenkomen aangenaam maken in een inspirerende, rustgevende omgeving. Van workshops tot lezingen en trainingen, evenals praktijkruimte. Ook de pas aangelegde fruitboomgaard met oude hoogstamrassen kan volop benut worden. Tijdens de pauzes verwacht onze familie geadopteerde ezeltjes, Balthazar, Belle, Maximus en Modestine, jullie met een wortel of een appel (www.anegria.be - vzw Anegria Ezelopvangcentrum). Wij zijn tevens gastgezin voor Anegria ezeltjes in afwachting van hun adoptie.

Voor de honden bieden we een landelijke vakantie aan terwijl jullie zelf op vakantie gaan of wanneer je even niet zelf voor je lieverd kan zorgen. De focus hierbij is een kleinschalige, familiale opvang. De vakantie-gangertjes draaien mee in onze dagelijkse routine met onze eigen honden. Hof Rosa Canina is een erkend hondenpension. Ons hondenhotel beschikt over ruime loop- en speelgelegenheid, over een hondenvijver met strand en een hondenspeelberg.

Gezien mijn jarenlange interesse en ervaring in de omgang met honden, heb ik in 2018-2019 de opleiding Hondengedragsbegeleiding gevolgd bij Geert De Bolster ( http://debolster.be ). Zowel Module 1 - Honden opvoeden met de Connectiemethode, als Module 2-Probleemgedrag heb ik achter de rug. We passen de Connectiemethode ook zoveel als mogelijk toe hier in Hondenpension Hof Rosa Canina.
Een natuurlijke, vriendelijke omgang en communicatie met de vakantie-gasten waarbij we ons uiterste best doen om voor elke hond de juiste omstandigheden te creëren, met oog en respect voor hun eigenheid.

Wij doen ook opvang voor rescue-organisaties zoals Greyhounds In Nood Belgium (www.greyhoundsinnood.be ).
Als vrijwilliger ben ik 12 jaar actief geweest voor Greyhounds In Nood Belgium ( www.greyhoundsinnood.be )  als regio-verantwoordelijke Oost-Vlaanderen , de eerste organisatie die zich in België en op het Europese vasteland om het leed van de Spaanse windhonden (de Galgo’s) bekommerde en reeds sinds 1996 door middel van adopties een zo groot mogelijk aantal honden een goede toekomst wil geven in België.

Je kan bij ons ook het KVV (Kompleet Vers Voer) van Gowill-Natuurlijk Hondenvoer aanschaffen (http://www.gowill.be), evenals de koudgeperste brokken van Gowill (http://www.gowill.be),    Duck ( http://www.duck-food.com) en Carnis (http://www.carnis.nl)

Verder werkt Hof Rosa Canina sinds één jaar samen met de school Sint-Gregorius Gentbrugge waarbij jong volwassenen met een beperking stages kunnen komen doen.

Ook komen er 5de jaars en 6de jaars studenten van de Tuinbouwschool Melle - richting Dierenzorg stage lopen gedurende het schooljaar. 

Ondertussen werken we andere plannen verder uit. Na economist (Master in de Handels- en financiële wetenschappen, afgestudeerd in 1992), zijn we sinds 2017 nu ook herborist en werken we naarstig voort aan de thema-tuin Kruiden die binnenkort opengesteld zal worden.
Op termijn, zal er de mogelijkheid zijn tot korte verblijven.

Tot binnenkort!

Christel Huybrechts & co