Landelijke vakanties voor je hond

Goede afspraken maken goede vrienden. Hieronder volgt meer informatie over ons hondenpension en de huisregels van ons hondenhotel. 

 

Kleinschalig, familiaal, huiselijk en erkend hondenhotel

Wegens het kleinschalig, familiale karakter van ons hondenpension aanvaarden we enkel sociale honden. Sociaal zowel naar andere dieren als naar mensen. Ze worden immers opgenomen in onze dagelijkse routine met onze eigen honden, welke allemaal adoptie-honden zijn: Spaanse windhonden (Galgos), twee Beagles (voormalige proefdieren in een Belgisch labo), een Podenco Campanero, een Portugese Podenco, een Turkse zwerfhond, een Barzoi (Russische windhond) en een Mechelse Herder.

In de meeste gevallen vragen we op voorhand even te komen kennismaken met de hond(en).

Teefjes die loops zijn of tijdens hun verblijf loops kunnen worden, worden van de opvang uitgesloten omdat dit de hele opvang uit zijn evenwicht brengt.

Vanaf 2024 kunnen wij geen niet gecastreerde reuen meer ontvangen gezien we zelf twee teefjes hebben die niet gesteriliseerd zijn en in 2024 voor de eerste keer loops gaan zijn. 

Ons hondenhotel is een erkend hondenpension door de Vlaamse dienst Dierenwelzijn met erkenningsnummer HK40405881. Dit betekent dat wij onder de controle staan van deze dienst en dat een controle-dierenarts toeziet op het welzijn van de honden.

Er is tevens een vaste pension dierenarts verbonden aan Hof Rosa Canina. Wij werken samen met DAP Dokters van Vacht uit De Pinte (Dierenartsen Bert Cauwe en Sofie Barbé). 

Onze infrastructuur

Ons hondenhotel is landelijk, rustig en temidden van het groen gelegen te Nazareth, aan de poort van de Vlaamse Ardennen in de provincie Oost-Vlaanderen. Op 15 minuten van Gent en vlot bereikbaar op amper 4 minuten van de E17 en N60.

Ons hondenpension beschikt over ruime rust-, loop- en speelgelegenheid. Het domein is 1,8 hectare (18.000 m2) groot en is volledig omheind tot 2m hoogte. Er zijn een hondenzwemvijver met strand, speelweiden en hondenspeelberg. Ons domein van 1,8 hectare (18.000 m2) staat dus ter beschikking waar ze naar hartelust kunnen kuieren en crossen.

Voor de rust- en slaapplaatsen hebben we verschillende mogelijkheden, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de noden van elke individuele hond. Kunnen ze tot rust komen in groep, dan slapen ze met enkele vakantie-vriendjes en/of met onze eigen honden samen in gezellige kamers waar de nodige comfortabele hondenkussens en manden ter beschikking zijn. Rusten ze of slapen ze beter apart, dan kunnen we daar ook in voorzien via aangename, aparte binnenkennels. Het is dus maatwerk en wordt besproken tijdens de kennismaking. Kleine hondjes worden niet gemengd met grotere honden en zitten in een aparte groep. Ook met oudere, minder actieve of angstigere honden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.  

Verplichte vaccinaties

Uw hond dient gevaccineerd te zijn tegen: Hondenziekte (carré) , Kattenziekte (parvovirose) , Hepatitis , Rattenziekte (lepto) en Kennelhoest. De inentingen dienen tenminste 21 dagen voor de aanvang van het verblijf te hebben plaatsgevonden. Raadpleeg uw dierenarts indien nodig.

Uw hond dient ontwormd en ontvlooid te zijn in combinatie met een anti-teken product. Ons hondenpension beschikt over een grote weide waardoor het zeker aangeraden is ze te beschermen tegen teken. Vaccinatieboekje (paspoort) dien je mee te brengen.

Als blijkt dat de vaccinaties verlopen zijn, bieden we de volgende service aan. De Hof Rosa Canina dierenarts komt naar ons toe en actualiseert de vaccinaties. Deze rekening wordt aan u als eigenaar doorgegeven. De kosten voor een volledige vaccinatie bedragen 110 euro en voor een partiële (enkel kennelhoest) 95 euro. Er komt ook een Hof Rosa Canina toeslag bij van 25 euro voor deze service.

Voeding en verblijf

Onze honden krijgen Gowill-koudgeperste brokken of Carnis-koudgeperste brokken en/of rauw vlees (KVV-Kompleet Vers Voer) en/of nat voer. Dit is inbegrepen in de prijs.

Indien je je eigen voeding verkiest en in het geval ze gevoelig zijn aan verandering van voeding, gelieve deze mee te brengen. De prijs blijft evenwel hetzelfde.

We raden ten zeerste aan de eigen voeding mee te brengen bij de minste gevoeligheid aan verandering.  

Wij geven KVV (Kompleet Vers Voer) van Gowill. Als tussendoortje krijgen ze een kauwbeen van rundskop of runderpensstaafjes. Een slaapmand, eet- en drinkpotten hoef je niet mee te brengen; deze zijn hier aanwezig. Een dekentje/kussen dat ze kennen en dat vuil mag worden, mag altijd meegebracht worden. Zo hebben ze iets vertrouwds tijdens het slapen. Medicatie niet vergeten mee te brengen, indien van toepassing.

Reservaties en kennismakingen

Reservatie en bevestiging gebeuren via email. Je kan ons dus het best bereiken via e-mail (christel@hofrosacanina.be) en niet telefonisch omdat de verzorging van de honden prioritair is.

Hieronder kan je tevens het reservatie-formulier vinden.

Wij bevestigen steeds met een boekingsbevestiging en geen boekingsbevestiging betekent dan ook geen reservatie.

Een voorschot van 30% van de totale verblijfskosten wordt gevraagd op moment van reservatie. Ze dienen gestort te worden binnen de 7 dagen na de boekingsbevestiging. Ontvangen we het voorschot niet binnen die termijn, dan wordt de reservatie als onbestaande beschouwd en terug opengezet voor andere honden. Voorschotten worden nooit terugbetaald en kunnen ook niet gebruikt worden voor andere periodes.  In uitzonderlijke gevallen zoals sterfte van de hond, ernstige ziekte van de hond gestaafd met medisch attest, wordt het voorschot terugbetaald.

Kennismakingen zijn steeds op afspraak om zo de nodige tijd voor iedereen te kunnen garanderen. Kennismakingen worden aangevraagd en vastgelegd per email. Ze worden meestal ingepland op een vrijdagnamiddag of een zaterdagnamiddag buiten de schoolvakanties of verlengde weekends.

Brengen en afhalen

Brengen en afhalen gebeurt in onderling overleg en steeds op afspraak binnen volgende uren.

Weekdagen (van maandag tot vrijdag)

Brengen en afhalen: tussen 8u30 en 9u

of tussen 12u en 13u

of tussen 17u en 18u ('s avonds niet als het de eerste keer is)

Zaterdag

Brengen en afhalen: tussen 8u30 en 9u of tussen 12u en 13u

Zondagen en Feestdagen

Brengen en afhalen is niet mogelijk op zondagen en feestdagen

De in overleg vastgelegde uren van brengen en afhalen worden in de bevestiging opgenomen. Gelieve deze te respecteren in het belang van de planning van de verzorging van de honden, natuurlijk in de mate van het mogelijke; er kan altijd overmacht zijn. Gelieve ons dan te verwittigen.

Informatie tijdens de vakantie

Wij sturen tijdens de vakantie regelmatig berichtjes, met fotootjes of een filmpje. Dit kan per email, of via pb in Messenger, of via WhatsApp, naar keuze dus in overleg. Deze foto's en/of filmpjes zijn bedoeld enkel voor de eigenaars van de hond(en) in pension en kan niet verspreid worden naar het grote publiek zonder voorafgaandelijke toestemming van Hof Rosa Canina.

Prijzen 2024

 

De prijs per dag bedraagt 30 eur (incl BTW) en dient volledig betaald te zijn uiterlijk voor het brengen van je hond. Voor twee honden of meer van dezelfde familie (=op hetzelfde adres wonen en dezelfde eigenaar) is er “grote gezinnen” korting en komt het op 25 euro per dag per hond. De dag van brengen en ophalen wordt meegerekend.

De volledige periode wordt steeds aangerekend in het geval de hond vroeger wordt afgehaald dan ingepland.

 

Openingsperiodes 2024

In 2024 zijn we geopend tijdens onderstaande periodes.

Kerstvakantie 2023-2024 :

dinsdag 2 januari 2024– maandag, 8 januari 2024

Lesvrije week Februari 2024 en Krokusvakantie 2024:

vrijdag, 2 februari 2024– maandag, 19 februari 2024                

Paasvakantie 2024:

vrijdag, 29 maart 2024 – maandag, 15 april  2024              

Mei 2024:

donderdag, 2 mei 2024 – maandag, 13 mei 2024

Zomervakantie 2024:

vrijdag, 28 juni 2024– zaterdag, 31 augustus 2024

Herfstvakantie 2024 en Wapenstilstand 2024:

vrijdag, 25 oktober 2024– dinsdag, 12 november 2024

 

 

Prijzen 2025

 

De prijs per dag bedraagt 35 eur (incl BTW) en dient volledig betaald te zijn uiterlijk voor het brengen van je hond. Voor twee honden of meer van dezelfde familie (=op hetzelfde adres wonen en dezelfde eigenaar) is er “grote gezinnen” korting en komt het op 30 euro per dag per hond. De dag van brengen en ophalen wordt meegerekend.

De volledige periode wordt steeds aangerekend in het geval de hond vroeger wordt afgehaald dan ingepland.

 

Openingsperiodes 2025

In 2025 zijn we geopend op aanvraag via onderstaand boekingsformulier. 

 

 

 

Ziekte en/of verwondingen tijdens verblijf

Bij ziekte of vermoeden van ziekte of verwonding zullen wij de nodige maatregelen nemen en dit in overleg met de pensiondierenarts of uw eigen dierenarts. Eventuele ziektes en/of gebreken dienen ons voor de vakantie gemeld te worden zodanig dat we hiermee optimaal kunnen rekening houden. Eventuele medicatie dien je mee te geven. Als blijkt dat hoge dierenartskosten nodig zijn tijdens het vakantieverblijf of bij overlijden, zullen wij contact opnemen met de eigenaar of de opgegeven contactpersoon. Als we niet snel in contact geraken, kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor de eventuele gevolgen hiervan dus laat zeker de nodige contactgegevens achter. Bij afhalen van je hond zullen wij alle vaststellingen gedaan door ons en/of de dierenarts doorgeven zodanig dat een eventuele nabehandeling vlot kan verlopen. De kosten van de dierenarts tijdens het vakantie-verblijf zijn steeds ten laste van de eigenaar en worden niet door ons voorgeschoten.

Overlijden tijdens het verblijf

Bij overlijden tijdens het verblijf, zullen we dit zo snel mogelijk melden aan de eigenaar zodat er afspraken kunnen gemaakt worden betreffende het stoffelijk overschot van de hond. Indien het pension geen autopsie wenst te laten verrichten, dan kan de eigenaar dit altijd laten doen door zijn eigen dierenarts. De daaruit voortvloeiende kosten zijn steeds voor de eigenaar. Op verzoek van de eigenaar kunnen wij het stoffelijk overschot op kosten van de eigenaar laten begraven of cremeren.

Niet ophalen na vakantie-verblijf

Indien de eigenaar zonder bericht zijn hond niet ophaalt, zal het dier na 1 week overgedragen worden aan een gecertificeerd asiel of ingeval van een adoptie-hond, de rescue-organisatie waarlangs het initieel geadopteerd werd. De eigenaar blijft daarbij steeds gehouden de hele pensionprijs inclusief eventuele verlengingen en asielkosten te betalen.

Aansprakelijkheid

We kunnen niet aansprakelijk zijn voor schade die de vakantie-gangers elkaar onderling berokkenen. De eigenaar is steeds verantwoordelijk voor schade veroorzaakt door afwijkend of onaangepast gedrag van zijn hond. Het verblijf van alle hotelgasten is op eigen risico van de eigenaars. Wij doen in ieder geval ons uiterste best om je hond een leuke vakantie bezorgen maar dieren zijn levende wezens en blijven altijd en in alle omstandigheden kwetsbaar.

Beschadigingen

Elke schade toegebracht door een hotelgast aan de gebouwen of eigendommen van Hof Rosa Canina, zoals poorten, deuren, ramen, meubilair, sofa's, de donutkussens, de dekens, manden, etc, zal door de eigenaar worden vergoed.

Kennisname reglement

Wie reserveert, heeft kennisgenomen van dit reglement en verklaart zich hiermee akkoord.

Aanvraag boeking

Hieronder kan je je boeking aanvragen voor een landelijke vakantie voor je hond(en)

Vraag hier je landelijke vakantie voor je hond(en) aan

Velden met * zijn verplicht

Gelieve datum van brengen in te geven
Mogelijke Tijdzones: 8u30-9u of 12u-13u of 17u-18u. Op zaterdagen: 8u30-9u of 12u-13u. Niet mogelijk op zondagen of feestdagen.
Gelieve datum van ophalen in te geven
Mogelijke Tijdzones: 8u30-9u of 12u-13u of 17u-18u voor weekdagen. Op zaterdagen 8u30-9u of 12u-13u. Niet mogelijk op zondagen en feestdagen.
Elke andere informatie die nuttig kan zijn zoals ervaring met op hotel gaan, ziektes, stressgevoeligheid, etc